Tycker din partner att barfotaskor till barn är för dyrt?
Att barfotaskor kostar pengar är ingen hemlighet. Vi vet att många av er är pålästa och noga med vad ni köper för skor. Det är vi glada för men vi vet också att ibland kan vara svårt att argumentera för det höga priset. Här kommer lite tips för hur du skjuter ner eventuella mothugg och säkrar nästa skoköp.

Bild: Vivobarefoot.
 

– Barfotaskor är för dyrt!

Visst, ett par vanliga skor kostar ibland bara hälften så mycket, men då kan fötterna i värsta fall ta skada av dem. Barfotaskor är designade för naturlig fotutveckling, så att fötterna får bästa möjliga förutsättningar för att bli starka och smidiga. Om du fortfarande tycker att priset är högt kan du sälja skorna vidare när barnet växt ur dem. Eftersom så få butiker i Sverige säljer barfotaskor är det väldigt många som är intresserade av att köpa second-hand.

Att skorna kan användas av flera barn är bra för miljön. Miljöaspekten är också något som skotillverkarna själva tänker på. Till skillnad från hos vanliga skotillverkare är det lätt att hitta bra miljöval och de använder ofta vegetabiliskt garvat skinn eller återvunnet material när de producerar skorna.

– Kan vi inte köpa andra skor som inte är just barfotaskor, men som ändå är breda och flexibla?

Det går att hitta relativt bra skor, men att skorna är breda är inte allt. Det är en kombination av många egenskaper som krävs av skorna för att fötterna ska kunna röra sig och utvecklas naturligt. Barfotaskor i sin enkelhet är en högteknologisk produkt – precis som dina fötter!

– Barn sliter ju ut skor på en säsong, kan man verkligen sälja dem vidare?

Eftersom barfotaskor har en tunn sula går man inte in dem på samma sätt. Man drar inte hälarna i marken lika mycket eftersom skon är som en del av foten. Skorna hänger med i steget när man rör sig, dessutom är de gjorda av väl valda material. Lite dyrare men mer hållbart.

– Barnet växer ändå ur skorna så snabbt!

Ja, barn växer väldigt snabbt, och lika snabbt påverkas deras fötter av fel sorts skor. Det är därför det är smart att börja tidigt. Får barnen bra skor de första åren så lägger du en grund för starka fötter hela livet – det är faktiskt en investering!


Lämna en kommentar