Allt du behöver veta om gummistövlarBUNDGAARD CLASSIC SUNFLOWER OCH SUNRISE WARM

Ofodrade

Vår och sommar är det enkelt, då är de ofodrade stövlarna perfekta. När det blir kallare på hösten är det skönt att byta innersulan mot en sula i ull som ger värme och suger upp eventuell fukt i stöveln. Eftersom gummistövlar inte andas så blir man lätt lite fuktig om fötterna.

När ni kommer in från äventyr i regnet så ta ur innersulan för att torka och töm ur eventuellt grus så håller sig stövlarna fräscha längre.

Varmfodrade

De fodrade stövlarna har en ull / dacronmix som håller riktigt varmt. Dacron gör fodret mer slitstarkt och gör så att det torkar snabbare om det blir blött i stövlarna. Det är väldigt individuellt hur varma fötter man har och hur mycket man rör sig i leken. Därför är det också individuellt när det passar med varmfodrade stövlar. För småttingar som inte springer än kan man använda varmfodrat ganska tidigt på säsongen medans till exempel för en sexåring med mycket spring i benen så passar det bäst med varmfodrat när det är snöslask. Från ca fem plusgrader och nedåt. Innersulan är en thermosula med folie på undersidan och ullblandning mot foten. Den är ganska stel så byt gärna ut den mot en annan ullsula för bättre barfotaegenskaper.

Låga skaft

Små barn har lättare att röra sig i stövlar med låga skaft. Det främjar motoriken med skor som stör barnet så lite som möjligt i sina rörelser. Stövlarna med låga skaft fungerar också jättebra om ditt barn har lite knubbiga vader. Större barn kan också välja låga skaft för vissa tycker det är skönare.


BUNDGAARD SHORT NAVY OCH ANDRA

Höga skaft

Stövlarna med höga skaft är som ni säkert förstått bäst när det är pölar! Har ni barn som går som ångvältar i terrängen så rekommenderar vi stövlarna med höga skaft. Blöta fötter är inte skönt.

Vilken storlek blir bäst?

Välj en storlek som är ca 1,5 cm längre än barnets fötter. Har barnet tunna lite smala fötter så gå ner någon millimeter. Har barnet lite runda breda fötter går det troligtvis bra att gå upp till två centimeter.

För barn som just börjat gå är det lite svårare att ta sig fram i gummistövlar än i vanliga barfotaskor så för dem är det bra att hålla sig under 1,5 cm extra utrymme. Väljer du en storlek som är runt 1,5 cm större än fötterna så ska det utan problem få plats en tjockare socka.
Använd gärna ull eller strumpor i annat material som suger upp fukt så mår fötterna som bäst.


BUNDGAARD DINO WARM

Stövelråd för Bundgaards gummistövlar.

Stövlarna är gjorna med ovansida av naturgummi. Rengör med mild tvål och smörj dem lite då och då med några droppar vegetabilisk olja. Torka inte i värmeskåp utan lägg i tussar av tidningsapper om stövlarna blivit blöta inuti. Förvara mörkt och svalt när det inte är gummistövelsäsong så torkar de inte ut utan håller sig hela och fina längre.


Lämna en kommentar