Ditt barn är perfekt, eller hur?

Det kom till världen med bra hållning, en stark smidig kropp och hur mycket energi som helst, det tycker vi är värt att bevara.
 
Barn mår som bäst av att gå mycket barfota, har du säkert hört förut. Fötterna blir starkare och motoriken utvecklas som bäst när man har koll på marken under sig. Med bra skor kan barnen röra sig som om de vore barfota, skorna följer fötternas skutt, klätter och spring.
Våra skor är speciellt utvalda för att ge de bästa förutsättningarna för att bygga en stark och frisk kropp, från tå till topp. Vi kallar dem barfotaskor eller minimalistiska skor men det är inte så viktigt.
SKOMODELL PÅ BILDEN: LOGGER LIGHT BROWN FRÅN ZEAZOO.
Sulan är tunn och mjuk så man känner underlaget bra. Då tänker man mer på var man sätter fötterna så man inte hoppar fel eller halkar. Det vore ju trist.

Eftersom sulan också är helt plan blir hållningen mer naturlig. Man landar rätt i steget så foten får använda sin egen stötdämpning – perfekt för superhopp.
 
Skorna är breda framtill precis som fötter är, så man kan spreta med tårna och fördela kroppens tyngd. Då blir det lättare att hålla balansen och det är ju bra när man måste springa, springa, springa ..
Skor från LunaKids
- är lätta,
- är breda framtill vid tårna
- har en tunn böjlig sula 
     (EJ UPPBYGGD I HÄL OCH HÅLFOT)
Läs mer
Våra fötters utveckling
– Jacob Guidol
Walking in Minimalist Shoes Is Effective for Strengthening Foot Muscles
– Sarah Ridge, Mark Olsen, Dustin Bruening m fl.

Copyright 2019 © LUNAKIDS SVERIGE